Dobro došli, gost Napravite nalog
Korisničko ime Lozinka:
Belom municija
(1 pregleda) (1) gost

TEMA: Belom municija

Belom municija

#804 pre 3 meseci
Da otvorimo i temu o ovoj municiji, dosta prisutnoj kod nasih lovaca.
  • Igorski
  • VAN MREŽE
  • Administrator
  • Poruka: 395

Odg: Belom municija

#813 pre 3 meseci
Pozdrav forumasima Lovci srbije sajta,od belombeograd.Ja sam sef proizvodnje u Belom fabrici u Nikincima. Kao clanovima foruma,stojim na raspolaganju,da odgovorim na sva Vasa pitanja,primedbe i sugestije vezane za Belom municiju.
Poslednje sto sam nezvanicno cuo da su neki lovci probali Belom municiju krupnijih granulacija (0,00 i PP) i da su prijatno iznenadjeni cenom i kvalitetom.Sta Vi imate o tome (i o drugome) da napisete i kazete. Vasa misljenja su nam VEOMA bitna,kako bi bolje i kvalitetnije pravili municiju spram Vasih zelja i zahteva. Pozdrav.Dobar pogled
Zahvalnici: Igorski

#815 pre 3 meseci
belombeograd napisao/la:
Pozdrav forumasima Lovci srbije sajta,od belombeograd.Ja sam sef proizvodnje u Belom fabrici u Nikincima. Kao clanovima foruma,stojim na raspolaganju,da odgovorim na sva Vasa pitanja,primedbe i sugestije vezane za Belom municiju.
Poslednje sto sam nezvanicno cuo da su neki lovci probali Belom municiju krupnijih granulacija (0,00 i PP) i da su prijatno iznenadjeni cenom i kvalitetom.Sta Vi imate o tome (i o drugome) da napisete i kazete. Vasa misljenja su nam VEOMA bitna,kako bi bolje i kvalitetnije pravili municiju spram Vasih zelja i zahteva. Pozdrav.Dobar pogled
Prvo dobrodosao,ja sam prijatno iznenadjen i sitnijom sacmom a posebno PP,probao sam amaterski zbog sebe.Hvala ti i na snimku.pozdrav.
  • sabatti
  • VAN MREŽE
  • Lovac
  • Poruka: 363

#816 pre 3 meseci
>belombeograd<Ne znam koji barut koristite za punjenje ali lovci koji je koriste kazu da spada u brze municije,ja je nisam koristio u pokretnu metu,ali me je probojnost PP prijatno iznenadila,kao i posip sacme 3,5mm na 30m 40m 50m ,vec sam vam ranije rekao da na vasem metku pertlovanje nije na zavidnom nivou,ali to je sigurno najmanji nedostatak metka,kao i dizajn metka,ali to je manje bitno,najbitnije osobine su odlicne.
  • sabatti
  • VAN MREŽE
  • Lovac

#819 pre 3 meseci
Postovani Vasa municija je u rangu sa svim svetskim proizvodjacima. a donekle o vecine i bolja, dosta je koristim jer ima odlican bilans cena, kvalitet,,, dosta fazana na bas dosta dalekim daljinama je palo u vatri , imate veoma dobar i brz metak, vecinom kod moje odstreljene divljaci skoro da i nisam nalazio sacmu, sem ako ne zaluta u neku kost, kazem Vam imate sve pohvale,,,, voleo bi da pokusate i u kal 12/89 ultra magnum da napravite neki metak za divlju svinju.......zelim Vam sve najbolje u daljem radu....
Fotografija0505_2012-02-19.jpg

#820 pre 3 meseci
vladimirdimitrijevic napisao/la:
Postovani Vasa municija je u rangu sa svim svetskim proizvodjacima. a donekle o vecine i bolja, dosta je koristim jer ima odlican bilans cena, kvalitet,,, dosta fazana na bas dosta dalekim daljinama je palo u vatri , imate veoma dobar i brz metak, vecinom kod moje odstreljene divljaci skoro da i nisam nalazio sacmu, sem ako ne zaluta u neku kost, kazem Vam imate sve pohvale,,,, voleo bi da pokusate i u kal 12/89 ultra magnum da napravite neki metak za divlju svinju.......zelim Vam sve najbolje u daljem radu....
Fotografija0505_2012-02-19.jpg
pa kolega posto koristite municiju mozete da nam kazete koje granulacije koristite za koju divljac da li ste probali BELOM BK?
  • sabatti
  • VAN MREŽE
  • Lovac

#821 pre 3 meseci
kolega najcesce koristim 8 i 6 za zeca i fazana, i belom jedinacno zrno za lov d.svinje kad bi se ona kugla prebacila u kal 12/89 neznam sta bi bilo, rezultati su mi super od 50- pa do 100metara grupa pogodaka extra i zadovoljavajuca dok ne bih da vredjam ostale proizvodjace ali sa krusikovim silver i gold havkom imao sam katastrofalne promasaje recimo na 70metara sa njima bezali mi i od 30 do 70cm zavisi od serije, pucano iz mp 153 12/89 i iz ic coka..,,, postavicu vam slike kad ih budem naso u komp.kazem vam trebali bi da izbace veci izbor sa razlicitim pritiscima za ds..

#822 pre 3 meseci
vladimirdimitrijevic napisao/la:
kolega najcesce koristim 8 i 6 za zeca i fazana, i belom jedinacno zrno za lov d.svinje kad bi se ona kugla prebacila u kal 12/89 neznam sta bi bilo, rezultati su mi super od 50- pa do 100metara grupa pogodaka extra i zadovoljavajuca dok ne bih da vredjam ostale proizvodjace ali sa krusikovim silver i gold havkom imao sam katastrofalne promasaje recimo na 70metara sa njima bezali mi i od 30 do 70cm zavisi od serije, pucano iz mp 153 12/89 i iz ic coka..,,, postavicu vam slike kad ih budem naso u komp.kazem vam trebali bi da izbace veci izbor sa razlicitim pritiscima za ds..
trenutno im je kugla u 12/70 ili gresim?ja cu najverovatnije uzeti belom za ovu sezonu jer je domaca municija jeftinija od strane konkretno od rca ali bi uzeo 10 i 8 i to bez koncentratora,vec duze vreme planiram da predjem da pucam domacu municiju,ali krusik ne bi uzimao zbog brzine,jer sam vec navikao na nesto brzu municiju.
  • sabatti
  • VAN MREŽE
  • Lovac
Poslednja izmena: pre 3 meseci od sabatti.

#829 pre 2 meseci, 4 nedelja
mogao bi kolega belombeograd da nam kaze koji barut koriste u proizvodnji?I da nam kaze da li je kugla u kalibru 12/70 ili nekom drugom.mozda gresim ali nisam video belom supermagnum.i da nam kaze nesto o patronu BELOM 80-100?I koja krupnoca sacme se moze naci u kalibru 12/76?
  • sabatti
  • VAN MREŽE
  • Lovac

#910 pre 1 mesec, 4 nedelja
Hvala na lepim recima,uz izvinjenje sto nisam ranije odgovorio.Imao sam "male" nesuglasice sa neargumentovanim kritikama na forumu Srbijalov,ali evo i pored puno posla koji imamo,nadjoh vremena da Vam odgovorim.

#911 pre 1 mesec, 3 nedelja
Barut je Nc-04 Milana Blagojevica iz Lucana,koji oni prave za nas specijalno po nasim balistickim zahtevima a spram gramaze sacme,vrste cepa i zatvaranja (pertlanja)metka.Pojedinacno zrno ili kako ga vi krstite kugla se pravi u kalibrima 12,16 i 20.Ne i u super magnumu,ili nekoj drugoj kalibraciji.Belomov metak 80 do 100 metara je kao sto ime govori maximalno efikasan na navedenoj daljini(ili visini),posto je namenjen prevashodno za lov na divlje patke,guske i sl.E sad bilo je pitanje da li je isti domet za pucanje u vis,ili u dalj,iskren da budem,u vis nismo probali,ali su pohvale lovaca dovoljna potvrda da je domet u dalj i uvis ,jedno te isto.Balistiku konkretno,mi smo probali na daljinu,na strelistu u Nikincima,meren je posip na 25,50 ,80 i 100 m.Ustanovljeno je da posle 70 metara,cep bez korpe otvara snop u idealan posip.Sve pre toga,metak se ponasa kao pojedincno zrno,zbog cega je neophodan dodatan oprez lovaca.

#912 pre 1 mesec, 3 nedelja
E,da jos da kazem koje granulacije pravimo u kal.12/76. To su PP,00,0,2,4,6,8 i 10. Pozdrav i pisite.
Zahvalnici: stevan
Vreme za pravljenje stranice: 0.56 sekundi